Factors affecting the deacetylation of chitosans by chitin deacetylase from Mucor rouxii. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Factors affecting the deacetylation of chitosans by chitin deacetylase from Mucor rouxii.

Abstrakt

Celem pracy było określenie przyczyn niecałkowitej enzymatycznej deacetylacji chitozanu. Wykazano, że w trakcie reakcji prowadzonej w stosunkowo stężonych roztworach chitozanu, aktywność deacetylazy chityny była hamowana przez obydwa produkty deacetylacji: kwas octowy oraz chitozan ze zmniejszającym się stopniem deacetylacji.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Język:
angielski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Piotrowska B., Kołodziejska I., Wojtasz-Pająk A.: Factors affecting the deacetylation of chitosans by chitin deacetylase from Mucor rouxii.// . -., (2004), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 84 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi