Health-Promoting Effects of Ethylene-Treated Kiwifruit ‘Hayward’ from Conventional and Organic Crops in Rats Fed an Atherogenic Diet - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Health-Promoting Effects of Ethylene-Treated Kiwifruit ‘Hayward’ from Conventional and Organic Crops in Rats Fed an Atherogenic Diet

Abstrakt

Kiwifruit is a subtropical fruit that is very popular among consumers. Kiwifruit ‘Hayward’ (Actinidia deliciosa C.F. Liang et A.R. Ferguson) is an important source of bioactive compounds and possesses high antioxidant capacity, but its value can be changed during ripening. The aim of this study was to compare the levels of total polyphenols (TP), ascorbic acid (AA), and total antioxidant capacities (TACs) of ethylene-treated and nontreated kiwifruits ‘Hayward’ from conventional and organic farming. The influence of these fruits on lipid profile, TAC, and liver enzymes in plasma of rats fed diets with cholesterol was studied. Ethylene treatment shortened the ripening of kiwifruits. Ethylene-treated kiwifruits from organic farming (OHE) have the highest contents of TP and TAC. The experiment in vivo was performed during 33 days on male Wistar rats (111 ± 5 g), divided into six groups: one without cholesterol, control (C), and five groups with 1% of cholesterol (Chol).

Cytowania

  • 1 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 2

    Scopus

Autorzy (7)

  • Zdjęcie użytkownika  Maria Leontowicz

    Maria Leontowicz

    • Faculty of Veterinary Medicine, Warsaw University of Life Sciences Department of Physiological Sciences,
  • Zdjęcie użytkownika  Iwona Jesion

    Iwona Jesion

    • Faculty of Veterinary Medicine, Warsaw University of Life Sciences Department of Physiological Sciences,
  • Zdjęcie użytkownika  Hanna Leontowicz

    Hanna Leontowicz

    • Faculty of Veterinary Medicine, Warsaw University of Life Sciences Department of Physiological Sciences,
  • Zdjęcie użytkownika  Yong-Seo Park

    Yong-Seo Park

    • Mokpo National University Department of Horticultural Science,
  • Zdjęcie użytkownika  M. Weisz

    M. Weisz

    • The Hebraw University, The institute for Drug Research, School of Pharmacy
  • Zdjęcie użytkownika  Shela Gorinstein

    Shela Gorinstein

    • The Hebraw University he institute for Drug Research, School of Pharmacy

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY nr 61, strony 3661 - 3668,
ISSN: 0021-8561
Język:
angielski
Rok wydania:
2013
Opis bibliograficzny:
Leontowicz M., Jesion I., Leontowicz H., Park Y., Namieśnik J., Weisz M., Gorinstein S.: Health-Promoting Effects of Ethylene-Treated Kiwifruit ‘Hayward’ from Conventional and Organic Crops in Rats Fed an Atherogenic Diet// JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. -Vol. 61, (2013), s.3661-3668
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1021/jf400165k
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 131 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi