Influence of Glycols on the Glycolysis Process and the Structure and Properties of Polyurethane Elastomers - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Influence of Glycols on the Glycolysis Process and the Structure and Properties of Polyurethane Elastomers

Abstrakt

W pracy omówiono wyniki badań elastomerów wytworzonych z glikolizatów poddanych dezaminacji. Glikolizaty otrzymywano w procesie transestryfikacji polieterouretanów glikolami: propano-1,3-diolem, pentano-1,5-diolem oraz heksano-1,6-diolem. Procesy prowadzono przy trzech stosunkach masowych pianki:glikolu.

Cytowania

  • 2 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 2 2

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF ELASTOMERS AND PLASTICS nr 43, strony 529 - 541,
ISSN: 0095-2443
Język:
angielski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Datta J., Haponiuk J.: Influence of Glycols on the Glycolysis Process and the Structure and Properties of Polyurethane Elastomers// JOURNAL OF ELASTOMERS AND PLASTICS. -Vol. 43, nr. iss. 6 (2011), s.529-541
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1177/0095244311413447
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 104 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi