Abstrakt
Celem pracy jest koncepcja usprawnienie procesu, w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego na przykładzie produkcji hamburgerów wołowych w przedsiębiorstwie X. Usprawnienie procesu produkcyjnego w przedsiębiorstwie X ma na celu zautomatyzowanie linii produkcyjnych, a co za tym idzie – wyłączenie pracy rąk ludzkich z sektora końcowego, tj. sortowania i pakowania wyrobu gotowego. Oznacza to, że w końcowym etapie produkcji, gdzie wyrób pakowany jest ręcznie przez pracowników, nastąpi zmiana, która spowoduje skrócenie całkowitego czasu produkcji.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Wybrane zagadnienia zarządzania produkcją we współczesnych przedsiębiorstwach strony 77 - 84
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2016
- Opis bibliograficzny:
- Drozd R., Bielski R.: Koncepcja usprawnienia procesu produkcyjnego na przykładzie przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego// Wybrane zagadnienia zarządzania produkcją we współczesnych przedsiębiorstwach/ ed. dr inż. Edyta Kardas,dr inż. Joanna Michalik Częstochowa: Wydawnictwo Wydziału Inżynierii Produkcji, i Technologii Materiałów Politechniki Częstochowskiej , 2016, s.77-84
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 857 razy