Photolysis for the Removal and Transformation of Pesticide Residues During Food Processing: A State-of-the-Art Minireview
Abstrakt
Pesticide residues are of great significant issue that exerted adverse effects on humans. There is a need for effective and non-toxic decontamination of pesticide residues during food processing. In this minireview, the recent advances in the degradation of pesticide residues by photolysis have been firstly described during food processing. The mechanisms of pesticide residues destruction by photolysis were discussed accordingly. Finally, applications of photolysis in the degradation of pesticide residues from beverages, fresh produce, and food rinse waste were also summarized.
Cytowania
-
8
CrossRef
-
0
Web of Science
-
8
Scopus
Autorzy (5)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3389/fnut.2022.888047
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Opublikowano w:
-
Frontiers in Nutrition
nr 9,
ISSN: 2296-861X - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2022
- Opis bibliograficzny:
- Xiao Q., Xuan X., Boczkaj G., Yoon J. Y., Sun X.: Photolysis for the Removal and Transformation of Pesticide Residues During Food Processing: A State-of-the-Art Minireview// Frontiers in Nutrition -Vol. 9, (2022), s.888047-
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3389/fnut.2022.888047
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 74 razy