Abstrakt
Gas chromatography coupled with mass spectrometry and food chemistry have been tightly linked since the 1960s. This setup is also an integral part of the omics studies when it comes to low mass metabolites. Therefore, the marriage of GC-MS and foodomics is obvious. Two-dimensional gas chromatography coupled with mass spectrometry fits perfectly within the latest trends in foodomics, since it is tailored for holistic food analysis. In this article, the authors will focus on the current trends in 1D and 2D GC-MS-based foodomics.
Autorzy (7)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2021
- Opis bibliograficzny:
- Majchrzak T., Kalinowska K., Lubinska-Szczygeł M., Różańska A., Dymerski T., Wardencki W., Namieśnik J.: Recent Applications of 1D GC-MS and 2D GC-MS in Foodomics Studies// Comprehensive Foodomics/ : , 2020, s.1-20
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 222 razy