Studies on the influence of β-cyclodextrin derivatives on the physical stability of famotidine - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Studies on the influence of β-cyclodextrin derivatives on the physical stability of famotidine

Abstrakt

The usage of Fourier transform infrared spectroscopy, near infrared spectroscopy, differential scanning calorimetry and microscopy is presented in this work focused on the exploration of the effect of CD on the physical stability of famotidine (FAM). The most significant information was achieved by analysis of the second derivatives of
near infrared (NIR) spectra recorded. Changes in the shape of spectra derivatives allow to observe the improvement of physical stability of FAM with the usage of various supramolecular systems based on β-cyclodextrin (CD) derivatives. The comparison was performed with the usage of maltodextrin in FAM mixtures. We found out that
β-cyclodextrin derivatives in the form of physical mixture and inclusion complexes successfully increased the physical stability of famotidine in solid state while maltodextrin does not show positive effect in imparting physical stability to famotidine

Cytowania

Autorzy (2)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
Publikacja w czasopiśmie
Opublikowano w:
SPECTROCHIMICA ACTA PART A-MOLECULAR AND BIOMOLECULAR SPECTROSCOPY nr 219, strony 346 - 357,
ISSN: 1386-1425
Rok wydania:
2019
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) https://doi.org/10.1016/j.saa.2019.04.066
Weryfikacja:
Brak weryfikacji

wyświetlono 101 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi