Abstrakt
W pracy przedstawiono możliwości wykorzystania reakcji PCR (Polymerase Chain Reaction) do identyfikacji patogennych drobnoustrojów a także do badania składu surowcowego w mięsnych produktach żywnościowych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2005
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 85 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
PCR melting profile (PCR MP) - a new tool for differentiation of Candida albicans strains
- B. Krawczyk,
- J. Leibner-Ciszak,
- A. Mielech
- + 2 autorów
2009
Five-hour diagnosis of dermatophyte nail infections with specific detection of Trichophyton rubrum
- A. Brillowska-Dąbrowska,
- D. M. Saunte,
- M. C. Arendrup
2007