The effect of processing on the safety and nutritional value - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The effect of processing on the safety and nutritional value

Abstrakt

Agricultural crops as well as animal food raw materials are usually somehow processed before being used by humans. Processing should make them more useful, increase their safety and nutritional value, extend the shelf life, and modify the sensory properties. However, changes and interactions of various compounds in the conditions of processing may generate products toxic or otherwise unsafe for the human organism. The food industry endeavors to find and apply processes that do not adversely affect the desirable properties of the products. The aim of the processor or cook is to maximize the beneficial and minimize the undesirable effects. Disseminating knowledge on the occurrence and properties of the harmful compound in foods may help in achieving this goal.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
Toxins and Other Harmful Compounds in Foods strony 369 - 400
Język:
angielski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Sikorski Z., Staroszczyk H.: The effect of processing on the safety and nutritional value// Toxins and Other Harmful Compounds in Foods/ ed. Witczak Agata, Sikorski Zdzisław E. Boca Raton, FL, USA: CRC Press / Balkema, 2017, s.369-400
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 104 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi