Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym

Abstrakt

Przedstawiono przyczyny występowania zagrożeń korozyjnych stali nierdzewnych w przemyśle spożywczym. Szczegółowo omówiono mechanizm oraz sposób zapobiegania korozji wżerowej, szczelinowej oraz pękania korozyjnego. Zaprezentowano dokumentację fotograficzną omówionych typów korozji. Wskazano podstawowe problemy związane z doborem materiałów konstrukcyjnych do budowy instalacji w przemyśle spożywczym.

Cytowania

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny strony 27 - 29,
ISSN: 0137-2645
Język:
polski
Rok wydania:
2015
Opis bibliograficzny:
Orlikowski J., Krakowiak S.: Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym// PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY. FERMENTATION, FRUITS AND VEGETABLE INDUSTRY. -., nr. 6 (2015), s.27-29
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.15199/64.2015.6.2
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 279 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi