Abstrakt
Przedstawiono przyczyny występowania zagrożeń korozyjnych stali nierdzewnych w przemyśle spożywczym. Szczegółowo omówiono mechanizm oraz sposób zapobiegania korozji wżerowej, szczelinowej oraz pękania korozyjnego. Zaprezentowano dokumentację fotograficzną omówionych typów korozji. Wskazano podstawowe problemy związane z doborem materiałów konstrukcyjnych do budowy instalacji w przemyśle spożywczym.
Cytowania
-
0
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
strony 27 - 29,
ISSN: 0137-2645 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2015
- Opis bibliograficzny:
- Orlikowski J., Krakowiak S.: Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym// PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY. FERMENTATION, FRUITS AND VEGETABLE INDUSTRY. -., nr. 6 (2015), s.27-29
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.15199/64.2015.6.2
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 279 razy