Badanie właściwości fizycznych olejów sojowego i rzepakowego uwodornionych na katalizatorach miedziowych i miedziowo-niklowych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Badanie właściwości fizycznych olejów sojowego i rzepakowego uwodornionych na katalizatorach miedziowych i miedziowo-niklowych

Abstract

Badano zawartość fazy stałej oraz charakterystyki topnienia olejów sojowego i rzepakowego uwodornionych na różnych katalizatorach miedziowych oraz miedziowych promotorowanych niklem. Promotorowanie kontaktów miedziowych niklem ma na celu podwyższenie ich aktywności bez negatywnego wpływu na selektywność procesu. Zbadano wpływ stopnia uwodornienia oleju, rodzaju i stężenia katalizatora, temperatury procesu oraz zawartość niklu w katalizatorze na zawartość fazy stałej w tłuszczach uwodornionych oraz na przebieg ich topnienia.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
TŁUSZCZE JADALNE no. 37, pages 112 - 124,
ISSN: 0371-9227
Language:
Polish
Publication year:
2002
Bibliographic description:
Pawłowicz R., Szukalska E.: Badanie właściwości fizycznych olejów sojowego i rzepakowego uwodornionych na katalizatorach miedziowych i miedziowo-niklowych// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 3-4 (2002), s.112-124
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 124 times

Recommended for you

Meta Tags