Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase.
Abstract
Celem pracy było ustalenie optymalnych warunków otrzymywania żelatyny ze skór dorsza bałtyckiego oraz modyfikacja enzymatyczna właściwości tego białka. Rybna żelatyna usieciowana przy użyciu transglutaminazy tworzy żele, które nie topią się nawet podczas ogrzewania w temperaturze 100C.
Authors (4)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Language:
- English
- Publication year:
- 2004
- Bibliographic description:
- Kołodziejska I., Kaczorowski K., Piotrowska B., Sadowska M.: Modification of the properties of gelatin from skins of Baltic cod (Gadus morhua) with transglutaminase.// . -., (2004), s.0-0
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 114 times
Recommended for you
Ocena potencjalnego wpływu hodowli ryb łososiowatych na jakość wód powierzchniowych
- B. Quant,
- E. Haustein,
- A. Remiszewska-Skwarek
2009
Organochlorine pesticides in fish from the southern Baltic Sea: levels, bioaccumulation features and temporal trends during the 1995-2006 period
- J. Szlinder-Richert,
- I. Barska,
- J. Mazerski
- + 1 authors
2008