Abstract
Badano możliwosci usuwania i odzyskiwania białek z serwatki odpadowej metodą separacji pianowej. Proces prowadzono we współpradowej kolumnie barbotażowej. Przedstawiono wpływ parametrów procesowych na efektywność usuwania białka z roztworu. Ustalono, że im Ph roztworu modelowego jest bliższe naturalnemu PH serwatki, tym wyższa wartość współczynnika wyflotowania.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Conference activity
- Type:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Title of issue:
- VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009 strony 26 - 29
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K.: Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka// VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009/ ed. Politechnika Warszawska. [Warszawa: PW], 2009, s.26-29
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 97 times