Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym.
Abstract
Zbadano wpływ sposobu termostatowania oleju palmowego, jego frakcji oraz tłuszczów uwodornionych na zawartość fazy stałej i charakterystykę topnienia. Stosowano dwa sposoby termostatowania przeznaczone dla oleju palmowego:wg normy ISO (16 h w 10oC, oraz metody IUPAC (1h w 0oC).
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
TŁUSZCZE JADALNE
no. 38,
pages 8 - 18,
ISSN: 0371-9227 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2003
- Bibliographic description:
- Pawłowicz R.: Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym.// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 38., nr. 1/2 (2003), s.8-18
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 104 times