Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym.

Abstract

Zbadano wpływ sposobu termostatowania oleju palmowego, jego frakcji oraz tłuszczów uwodornionych na zawartość fazy stałej i charakterystykę topnienia. Stosowano dwa sposoby termostatowania przeznaczone dla oleju palmowego:wg normy ISO (16 h w 10oC, oraz metody IUPAC (1h w 0oC).

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
TŁUSZCZE JADALNE no. 38, pages 8 - 18,
ISSN: 0371-9227
Language:
Polish
Publication year:
2003
Bibliographic description:
Pawłowicz R.: Porównanie dwóch metod termostatowania stosowanych przy oznaczaniu zawartości fazy stałej w oleju palmowym.// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 38., nr. 1/2 (2003), s.8-18
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 104 times

Recommended for you

Meta Tags