Abstract
Podano zawartość składników mineralnych w rozmaitych surowcach i produktach żywnościowych oraz przedstawiono niektóre sposoby ich oznaczania. Omówiono także wpływ składników mineralnych na kształtowanie cech jakościowych podczas wytwarzania i przechowywania żywności.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm. strony 88 - 106
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2007
- Bibliographic description:
- Synowiecki J.: Składniki mineralne// Chemia żywności. T. 1. Składniki żywności. Wyd. 5 zm./ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwa Naukowo Techniczne, 2007, s.88-106
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 360 times
Recommended for you
Characterization of Rapana thomasiana as an indication of environmental quality of the Black Sea coast og Bulgaria
- J. Namieśnik,
- P. Szefer,
- S. Moncheva
- + 5 authors
2012