prof. dr hab. Józef Synowiecki
Business contact
- Location
- Al. Zwycięstwa 27, 80-219 Gdańsk
- Phone
- +48 58 348 62 62
- biznes@pg.edu.pl
Contact
- jozsynow@pg.edu.pl
Publication showcase
-
Sources, properties and suitability of new thermostable enzymes in food processing
W niniejszym artykule przedstawiono przegląd badań wskazujących na przydatność rekombinantowej alfa-amylazy z Pyrococcus woesei i alfa glukozydazy z Thermus thermohilus do jednoetapowego wytwarzania syropów skrobiowych. Rekombinantowa beta-glikozydaza z Pyrococcus woesei może być natomiast stosowana do produkcji bezlaktozowych produktów z mleka i serwatki. Zachowanie aktywności w szerokim zakre-sie pH od 4,3 do 6,6 oraz duża termostabilność...
-
Effects of the polyhistidine tag on kinetics and other properties of trehalose synthase from Deionococcus geothermalis
Two recombinant trehalose synthases from Deinococcus geothermalis (DSMZ 11300) were compared. A significant influence of the artificial polyhistidine tag was observed in protein constitution. The recombinant trehalose synthase from D. geothermalis with His6 -tag has a higher K m value of 254 mM, in comparison with the wild-type trehalose synthase (K m 170 mM), and displayed a lower activity of maltose conversion when compared...
-
Protective effect of lysostaphin from Staphylococcus simulans against growth of Staphylococcus aureus in milk and some other food products
Zbadano skuteczność hamowania rozwoju Staphylococcus aureus w mleku, mięsie wieprzowym i majonezie lizostafyną uzyskaną przez ekspresję genu enzymu ze Staphylococcus simulans w komórkach Escherichia coli. Przeprowadzone eksperymenty wykazały znaczący wpływ lizostafyny na ograniczenie rozwoju Staphylococcus aureus.
Obtained scientific degrees/titles
-
2002-02-18
-
1994-11-28
-
1981-10-06
seen 1371 times