The combined effect of moderate pressure and chitosan on Escherichia coli and Staphylococcus aureus cells suspended in a buffer and on natural microflora of apple juice and minced pork
Abstract
W pracy określono przeżywalność bakterii Escherichia coli i Staphylococcus aureus oraz naturalnej mikroflory soku jabłkowego i rozdrobnionego mięsa świńskiego po działaniu ciśnienia 193 MPa w temp. -20 C w obecności chitozanu. Stwierdzono, że traktowanie mikroorganizmów ciśnieniem w obecności chitozanu pozwala na przedłużenie trwałości badanych produktów przechowywanych w temperaturze chłodniczej o około 8-10 dni.
Authors (2)
Cite as
Full text
download paper
downloaded 37 times
- Publication version
- Accepted or Published Version
- License
- open in new tab
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
no. 47,
pages 202 - 209,
ISSN: 1330-9862 - Language:
- English
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Malinowska-Pańczyk E., Kołodziejska I.: The combined effect of moderate pressure and chitosan on Escherichia coli and Staphylococcus aureus cells suspended in a buffer and on natural microflora of apple juice and minced pork// FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY. -Vol. 47, nr. iss. 2 (2009), s.202-209
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 93 times