The combined effect of moderate pressure and chitosan on Escherichia coli and Staphylococcus aureus cells suspended in a buffer and on natural microflora of apple juice and minced pork - Publication - Bridge of Knowledge

Search

The combined effect of moderate pressure and chitosan on Escherichia coli and Staphylococcus aureus cells suspended in a buffer and on natural microflora of apple juice and minced pork

Abstract

W pracy określono przeżywalność bakterii Escherichia coli i Staphylococcus aureus oraz naturalnej mikroflory soku jabłkowego i rozdrobnionego mięsa świńskiego po działaniu ciśnienia 193 MPa w temp. -20 C w obecności chitozanu. Stwierdzono, że traktowanie mikroorganizmów ciśnieniem w obecności chitozanu pozwala na przedłużenie trwałości badanych produktów przechowywanych w temperaturze chłodniczej o około 8-10 dni.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 37 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Published in:
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY no. 47, pages 202 - 209,
ISSN: 1330-9862
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Malinowska-Pańczyk E., Kołodziejska I.: The combined effect of moderate pressure and chitosan on Escherichia coli and Staphylococcus aureus cells suspended in a buffer and on natural microflora of apple juice and minced pork// FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY. -Vol. 47, nr. iss. 2 (2009), s.202-209
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 93 times

Recommended for you

Meta Tags