Właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych syntetyzowanych z mieszanin kwasów tłuszczowych.
Abstract
Przedstawiono właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych, estrów glicerolu i kwasów tłuszczowych, które są otrzymywane w warunkach przemysłowych. Emulgatory syntetyzowano metodą bezpośredniej ekstrakcji w obecności otrzymywanych in situ soli sodu i stosowanych kwasów tłuszczowych.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Published in:
-
Przemysł Chemiczny
no. 82,
pages 299 - 302,
ISSN: 0033-2496 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2003
- Bibliographic description:
- Szeląg H., Gajewska A.: Właściwości modyfikowanych emulgatorów acyloglicerolowych syntetyzowanych z mieszanin kwasów tłuszczowych. // Przemysł Chemiczny. -Vol. 82., nr. 4 (2003), s.299-302
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 127 times