Wpływ parametrów procesowych na przebieg separacji pianowej białek mlecznych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Wpływ parametrów procesowych na przebieg separacji pianowej białek mlecznych

Abstract

Badano przebieg separacji pianowej białek mlecznych we współprądowej kolumnie barbotażowej. Wyznaczono stałe szybkości flotacji. Ze wzrostem prędkości przepływu powietrza zaobserwowano korzystny dla procesu wzrost stałych szybkości procesu. Stała szybkości flotacji osiąga wartość maksymalną dla pH roztworów odpowiadającego naturalnemu pH roztworów białek mlecznych. Szybkość flotacji spada wyraźnie jeżeli stężenie białka przewyższa 40 g/m3.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 12 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Inżynieria i Aparatura Chemiczna pages 45 - 46,
ISSN: 0368-0827
Language:
Polish
Publication year:
2010
Bibliographic description:
Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K., Zander L.: Wpływ parametrów procesowych na przebieg separacji pianowej białek mlecznych// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -., nr. nr 3 (2010), s.45-46
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 113 times

Recommended for you

Meta Tags