Waldemar Wardencki - Publications - Bridge of Knowledge

Search

Filters

total: 154

  • Category
  • Year
  • Options

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Publications

Year 2011
Year 2004
Year 2016
Year 2013
  • Air Pollution: Monitoring
    Publication

    - Year 2013

    The entry presents an overview of the issues in the field of air pollution monitoring. At the beginning, the general objectives of air monitoring, ambient air quality standards for so-called criteria pollutants, and their sources are discussed. In the next part, both analytical methods and instruments for monitoring of ambient air and stack gases are briefly presented. Additionally, other approaches used in air pollution monitoring,...

    Full text to download in external service

  • Application of the Electronic Nose Technique to Differentiation between Model Mixtures with COPD Markers

    ABSTRACT The paper presents the potential of an electronic nose technique in the field of fast diagnostics of patients suspected of Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD). The investigations were performed using a simple electronic nose prototype equipped with a set of six semiconductor sensors manufactured by FIGARO Co. They were aimed at verification of a possibility of differentiation between model reference mixtures with...

    Full text available to download

Year 2009
Year 2008
  • Analysis of volatile oxidation products in rapeseed oil
    Publication

    Celem pracy było opracowanie metody umożliwiającej określenie stabilności oksydatywnej oleju rzepakowego na podstawie analizy lotnych produktów utleniania lipidów. Na etapie opracowywania metody dobrano optymalne parametry ekstrakcji lotnych analitów techniką SPME. Przeprowadzono również elementy walidacji tej procedury. Zaproponowano też substancje markerowe mogące posłużyć za wyróżniki procesu utleniania lipidów.

  • Application of gas chromatography-olfactometry (GC-O) in analysis and quality assessment of alcoholic beverages - a review
    Publication

    W ostatnich latach prowadzone są intensywne badania nad aktywnością sensoryczną poszczególnych składników zapachów napojów alkoholowych i nad zależnościami pomiędzy zapachem, a składem chemicznym lotnej frakcji tych produktów z wykorzystaniem techniki chromatografii gazowej z detekcją olfaktometryczną (GC-O). GC-O jest techniką wykorzystującą możliwość oceny sensorycznej eluatu z kolumny chromatograficznej, przy czym dla każdego...

    Full text to download in external service

Year 2003
Year 2005
Year 2014
Year 2015
Year 2017
Year 2006

seen 1648 times