Hygienic pump design - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Hygienic pump design

Abstract

Przedstawiono podstawowe informacje i założenia dla określenia cech konstrukcyjnych i technologicznych elementów pomp, ze względu na wymagania higieniczne i sanitarne, konieczne w procesach technologicznych w produkcji żywności. Za podstawowe kryterium weryfikujące konstrukcję tych pomp oraz ich ekspolatacyjną przydatność, uznano test mikrobiologiczny, uwzględniający możliwe zagrożenia wynikające z rodzaju transportowanego medium biologicznego i zakresu zjawisk adhezyjnych występujących podczas kontaktu na powierzchniach wewnętrznych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Language:
English
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Matuszek T.: Hygienic pump design// New Food : Industry/Technology/Innovation.. -Vol. 11., nr. iss. 2 (2008), s.31-34
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 119 times

Recommended for you

Meta Tags