Abstrakt
Przedstawiono podstawowe informacje i założenia dla określenia cech konstrukcyjnych i technologicznych elementów pomp, ze względu na wymagania higieniczne i sanitarne, konieczne w procesach technologicznych w produkcji żywności. Za podstawowe kryterium weryfikujące konstrukcję tych pomp oraz ich ekspolatacyjną przydatność, uznano test mikrobiologiczny, uwzględniający możliwe zagrożenia wynikające z rodzaju transportowanego medium biologicznego i zakresu zjawisk adhezyjnych występujących podczas kontaktu na powierzchniach wewnętrznych.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2008
- Opis bibliograficzny:
- Matuszek T.: Hygienic pump design// New Food : Industry/Technology/Innovation.. -Vol. 11., nr. iss. 2 (2008), s.31-34
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 117 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Hygienic design of pumps, homogenisers and dampening devices.
- C. Cobian,
- J. Friedssch,
- T. Gilmore
- + 6 autorów
2004