Abstract
W pracy przedstawiono przegląd aktualnego piśmiennictwa dotyczącego jakości wody produkowanej na stacjach uzdatniania w aspekcie jej stabilności biologicznej podczas rozprowadzania w sieci wodociągowej. Opisano główne przyczyny, skutki oraz metody zapobiegania wtórnemu wzrostowi mikroorganizmów w wodzie wodociągowej.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Inżynieria Morska i Geotechnika
pages 0 - 0,
ISSN: 0867-4299 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Olańczuk-Neyman K., Sokołowska A.: Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia// Inżynieria Morska i Geotechnika. -., nr. nr 2 (2009), s.0-0
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 108 times