Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia

Abstract

W pracy przedstawiono przegląd aktualnego piśmiennictwa dotyczącego jakości wody produkowanej na stacjach uzdatniania w aspekcie jej stabilności biologicznej podczas rozprowadzania w sieci wodociągowej. Opisano główne przyczyny, skutki oraz metody zapobiegania wtórnemu wzrostowi mikroorganizmów w wodzie wodociągowej.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Inżynieria Morska i Geotechnika pages 0 - 0,
ISSN: 0867-4299
Language:
Polish
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Olańczuk-Neyman K., Sokołowska A.: Mikrobiologiczne aspekty jakości wody do spożycia// Inżynieria Morska i Geotechnika. -., nr. nr 2 (2009), s.0-0
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 108 times

Recommended for you

Meta Tags