Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka

Abstract

Badano możliwosci usuwania i odzyskiwania białek z serwatki odpadowej metodą separacji pianowej. Proces prowadzono we współpradowej kolumnie barbotażowej. Przedstawiono wpływ parametrów procesowych na efektywność usuwania białka z roztworu. Ustalono, że im Ph roztworu modelowego jest bliższe naturalnemu PH serwatki, tym wyższa wartość współczynnika wyflotowania.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Title of issue:
VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009 strony 26 - 29
Language:
Polish
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K.: Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka// VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009/ ed. Politechnika Warszawska. [Warszawa: PW], 2009, s.26-29
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 55 times

Recommended for you

Meta Tags