Abstrakt
Badano możliwosci usuwania i odzyskiwania białek z serwatki odpadowej metodą separacji pianowej. Proces prowadzono we współpradowej kolumnie barbotażowej. Przedstawiono wpływ parametrów procesowych na efektywność usuwania białka z roztworu. Ustalono, że im Ph roztworu modelowego jest bliższe naturalnemu PH serwatki, tym wyższa wartość współczynnika wyflotowania.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009 strony 26 - 29
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2009
- Opis bibliograficzny:
- Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K.: Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka// VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009/ ed. Politechnika Warszawska. [Warszawa: PW], 2009, s.26-29
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 98 razy