Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka

Abstrakt

Badano możliwosci usuwania i odzyskiwania białek z serwatki odpadowej metodą separacji pianowej. Proces prowadzono we współpradowej kolumnie barbotażowej. Przedstawiono wpływ parametrów procesowych na efektywność usuwania białka z roztworu. Ustalono, że im Ph roztworu modelowego jest bliższe naturalnemu PH serwatki, tym wyższa wartość współczynnika wyflotowania.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009 strony 26 - 29
Język:
polski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K.: Możliwości zagospodarowania serwatki odpadowej w zakładach przetwórstwa mleka// VII Konferencja : Dla Miasta i Środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów, Warszawa, 30 listopad 2009/ ed. Politechnika Warszawska. [Warszawa: PW], 2009, s.26-29
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 98 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi