Otrzymywanie i właściwości preparatów unieruchomionej termostabilnej β-glukozydazy z Sulfolobus shibatae - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Otrzymywanie i właściwości preparatów unieruchomionej termostabilnej β-glukozydazy z Sulfolobus shibatae

Abstract

β-Glukozydaza z Sulfolobus shibatae, unieruchomiona poprzez katalizowane transglutaminazą sieciowanie na żelu krzemionkowym, charakteryzuje się niewielką wrażliwością na zmiany pH w zakresie odpowiadającym kwasowości mleka i serwatki. Duża termostabilność preparatu umożliwia jego zastosowanie do hydrolizy laktozy w reaktorze działającym w podwyższonej temperaturze hamującej lub znacznie ograniczającej rozwój niepożądanych drobnoustrojów.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Thesis, nostrification
Type:
praca doktorska pracowników zatrudnionych w PG oraz studentów studium doktoranckiego
Language:
Polish
Publication year:
2007
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 133 times

Recommended for you

Meta Tags