The influence of hydrophobic substances on water vapor permeability of fish gelatin films modified with transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide (EDC) - Publication - Bridge of Knowledge

Search

The influence of hydrophobic substances on water vapor permeability of fish gelatin films modified with transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide (EDC)

Abstract

Folie z niemodyfikowanej, a także usieciowanej enzymatycznie (transglutaminazą) lub chemicznie (EDC) żelatyny rybnej wykazują nadmierną przepuszczalność pary wodnej. Polepszenie właściwości barierowych w stosunku do wody uzyskano poprzez wprowadzenie w struktury folii substancji hydrofobowych. Dodatek oleju z amarantusa lub wosku pszczelego spowodował zmniejszenie WVP folii o ok. 20-90% w zależności od stężenia tych substancji oraz stosowanych modyfikacji.

Citations

  • 1 6

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 9

    Scopus

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Published in:
FOOD HYDROCOLLOIDS no. 23, pages 1062 - 1064,
ISSN: 0268-005X
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Sztuka K., Kołodziejska I.: The influence of hydrophobic substances on water vapor permeability of fish gelatin films modified with transglutaminase or 1-ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide (EDC)// FOOD HYDROCOLLOIDS. -Vol. 23, nr. iss. 3 (2009), s.1062-1064
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1016/j.foodhyd.2008.08.002
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 111 times

Recommended for you

Meta Tags