
mgr inż. Agata Bakuła
Zatrudnienie
- Specjalista w Sekcja Finansowo-Księgowa ETI
Słowa kluczowe Pomoc
Kontakt dla biznesu
Centrum Transferu Wiedzy i Technologii
- Lokalizacja
- Al. Zwycięstwa 27, 80-219 Gdańsk
- Telefon
- +48 58 348 62 62
- biznes@pg.edu.pl
Kontakt
- agabakul@pg.edu.pl
Specjalista
- Miejsce pracy
- Budynek A Wydziału Elektroniki - p.: Telekomunikacji i Informatyki - p.: 121
- Telefon
- 583472795
- abak@eti.pg.edu.pl
Wybrane publikacje
-
Analiza tłuszczów obecnych w surowcach stosowanych do produkcji czekolady
W pracy zbadano 28 próbek miazgi kakaowej, 12 próbek tłuszczu kakaowego i 6 próbek mleka w proszku w celu stwierdzenia, czy znajdujš się w nich obce tłuszcze. W przypadku miazgi kakaowej i tłuszczu kakaowego zastosowano metodę HPLC do analizy TAG. W przypadku tłuszczu wyekstrahowanego z mleka w proszku zastosowano metodę GLC do analizy składu kwasów tłuszczowych. W próbkach miazgi kakaowej i mleka w proszku nie stwierdzono obecności...
wyświetlono 656 razy