The effect of changes in the concentration of hydroxypropylcellulose on the rheological stability of pectin hydrogels.
Opis
The rheological characteristics of the pectin hydrogel modified by hydroxypropylcellulose (added in a concetration range from 0.1 to 0.55% m/m) were made on the basis of the viscosity assessment using a Brookfield viscometer with an LV SC4 - 25 spindle and a shear rate of 0,22 s-1 in the temperature range 19-96 ° C.
The data allowed selection of optimal conditions for the technological process of manufacturing the final product.
Plik z danymi badawczymi
pectin.zip
4.5 kB,
S3 ETag
44450f9144636655b6dd2c9445e76e30-1,
pobrań: 50
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
- Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
- Oprogramowanie:
- exel
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2021
- Data zatwierdzenia:
- 2021-04-29
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/nwb6-yb18 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 86 razy