A Three-Step Approach to Estimation of Reduction Potentials of Natural Mixtures of Antioxidants Based on DPPH Test; Illustration for Catechins and Cocoa - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

A Three-Step Approach to Estimation of Reduction Potentials of Natural Mixtures of Antioxidants Based on DPPH Test; Illustration for Catechins and Cocoa

Abstrakt

The aim of this study is to propose a methodology to assess electrochemical properties of complex mixtures of antioxidants, such as plant extracts, based on the results of simple and popular DPPH test. The first, most difficult step, involves determinations of standard reduction potentials (E0) for the series of purified compounds (here catechins). The next step is the calculation of stoichiometric values (n10) based on the results of DPPH test for the same compounds. Finally, a correlation equation is formulated, which is then employed to estimate “cumulative reduction potential” (Ec) for the mixture of interest (here cocoa) using DPPH test results.

Cytowania

  • 1

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 70 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
Opublikowano w:
Proceedings nr 11, strony 1 - 5,
ISSN:
Język:
angielski
Rok wydania:
2019
Opis bibliograficzny:
Kusznierewicz B., Baranowska M., Suliborska K., Chrzanowski W., Namieśnik J., Bartoszek-Pączkowska A.. A Three-Step Approach to Estimation of Reduction Potentials of Natural Mixtures of Antioxidants Based on DPPH Test; Illustration for Catechins and Cocoa. Proceedings, 2019, Vol. 11, iss. 1, s.1-5
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/proceedings2019011004
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 237 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi