An odor-sensing system - powerful technique for foodstuff studies - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

An odor-sensing system - powerful technique for foodstuff studies

Abstrakt

This work examines gas sensor array technology combined with multivariate data processing methods and demonstrates a promising potential for rapid, non-destructive analysis of food. Main attention is focused on detailed description of sensor used in e-nose instruments, construction, and principle of operation of these systems. Moreover, this paper briefly reviews the progress in the field of artificial olfaction and future trends in electronic nose technology, namely, e-nose based on mass spectrometry. Further discussion concerns a comparison of artificial nose with gas chromatography-olfactometry and the application of e-nose instruments in different areas of food industry.

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 38 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Copyright (2011 American Institute of Physics)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
REVIEW OF SCIENTIFIC INSTRUMENTS nr 82, strony 1 - 32,
ISSN: 0034-6748
Język:
angielski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Dymerski T., Chmiel T., Wardencki W.: An odor-sensing system - powerful technique for foodstuff studies// REVIEW OF SCIENTIFIC INSTRUMENTS. -Vol. 82, nr. iss. 11 (2011), s.1-32
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 184 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi