Comparison of Redox Properties of Flavonoid Aglycones and Corresponding Glycosides and Their Mixtures in the Cellular Model
Abstrakt
Flavonoids are polyphenolic compounds commonly found in plants. As dietary components, they have been shown to exhibit numerous pro-health properties that are believed to be associated with their antioxidant effects. In this study, the antioxidant activity of four flavonoid compounds was determined by cellular antioxidant activity assay using HT29 cells as a model of the alimentary tract. The strongest impact on cellular redox status was observed for aglycones which acted as both antioxidants (quercetin) and prooxidants (naringenin). Interestingly, mixtures of tested compounds displayed only antioxidative properties.
Cytowania
-
3
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
- Opublikowano w:
-
Proceedings
nr 11,
strony 1 - 4,
ISSN: - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2019
- Opis bibliograficzny:
- Koziara Z., Baranowska M., Bartoszek-Pączkowska A., Namieśnik J.. Comparison of Redox Properties of Flavonoid Aglycones and Corresponding Glycosides and Their Mixtures in the Cellular Model. Proceedings, 2019, Vol. 11, iss. 1, s.1-4
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/proceedings2019011025
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 269 razy