Distinction of citrus fruits based on their volatile composition using the electronic nose - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Distinction of citrus fruits based on their volatile composition using the electronic nose

Abstrakt

The aim of the study was to analyze the volatile fraction of the citrus fruit using an electronic nose device integrated with ultrafast gas chromatography. The subjects were Citrus aurantifolia, Fortunella margarita Swingle and Citrus × floridana. The chromatographic data obtained were analyzed by means of chemometric methods: PCA and SQC. On the basis of the charts obtained, it is possible to distinguish the fruits tested on the basis of their botanical origin and to determine the differences between the individual fruit samples.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
materiały konferencyjne indeksowane w Web of Science
Tytuł wydania:
Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry"
Język:
angielski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Pudlak D., Lubinska-Szczygeł M., Dymerski T., Namieśnik J..: Distinction of citrus fruits based on their volatile composition using the electronic nose, W: Proceedings of the 13th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry", 2017, Charles University, Faculty of Science,.
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 126 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi