Effects of artificial lighting on bioactivity of sweet red pepper (Capsicum annuum L.) - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effects of artificial lighting on bioactivity of sweet red pepper (Capsicum annuum L.)

Abstrakt

Recent studies have shown that artificial light effectively promotes the growth and development of red peppers when light spectra, intensities and duration are controlled. Cited reports deal mostly with studies involving with the growth stages of pepper. Changes in the biochemical status of plants were not studied. Therefore, this study focuses on the changes in the content of some bioactive compounds (polyphenols, flavonoids, tannins, ascorbic acid and antioxidant capacities) after artificial lightening [high-pressure sodium and light-emitting plasma (LEP) lamps] during the cultivation of sweet red pepper. The bioactive compounds differ slightly, depending on the source of light. Fluorescence spectra showed higher binding properties of LEP polyphenol extracts to human serum albumin (HSA) than other samples. FTIR peaks were similar in their polyphenols region for all investigated samples.

Cytowania

  • 3 2

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 4 0

    Scopus

Autorzy (9)

  • Zdjęcie użytkownika  Jong-Hyang Bae

    Jong-Hyang Bae

    • College of Life Science and Resources Department of Horticulture Industry
  • Zdjęcie użytkownika  Yong Seo Park

    Yong Seo Park

    • College of Life Science and Resources Department of Horticulture Industry
  • Zdjęcie użytkownika  Gülçin Ilhami

    Gülçin Ilhami

    • Atatürk University, Erzurum Department of Chemistry, Faculty of Sciences
  • Zdjęcie użytkownika  Tae-Choon Kim

    Tae-Choon Kim

    • College of Life Science and Resource Department of Horticulture Industry
  • Zdjęcie użytkownika  Ho-Cheol Kim

    Ho-Cheol Kim

    • College of Life Science and Resource Department of Horticulture Industry
  • Zdjęcie użytkownika  Buk-Gu Heo

    Buk-Gu Heo

    • Naju Foundation of Natural Dyeing Culture .
  • Zdjęcie użytkownika  Shela Gorinstein

    Shela Gorinstein

    • School of Pharmacy, Hadassah Medical School, the Hebrew University Institute for Drug Research
  • Zdjęcie użytkownika  Yang-Gyu Ku

    Yang-Gyu Ku

    • College of Life Science and Resource Department of Horticulture Industry

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY nr 51, wydanie 6, strony 1378 - 1385,
ISSN: 0950-5423
Język:
angielski
Rok wydania:
2016
Opis bibliograficzny:
Bae J., Park Y., Namieśnik J., Ilhami G., Kim T., Kim H., Heo B., Gorinstein S., Ku Y.: Effects of artificial lighting on bioactivity of sweet red pepper (Capsicum annuum L.)// INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. -Vol. 51, iss. 6 (2016), s.1378-1385
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1111/ijfs.13116
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 112 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi