Abstrakt
Białka, lipidy, sacharydy, składniki mineralne, woda i inne składniki wpły-wają na właściwości sensoryczne, trwałość, wartość odżywczą i zdrowotnośćżywności. W czasie przechowywania żywności i wskutek obróbki składniki ule-gają korzystnym i niepożądanym zmianom pod wpływem działania enzymów i czyn-ników środowiska.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- W: Chemical andfunctional properties of food components strony 1 - 9
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2002
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 121 razy