Abstrakt
Application of natural polymers to forming edible films for food applications has been reviewed. Due to the hydrophilic nature of proteins and polysaccharides, films prepared from these polymers are too susceptible to moisture. Modification of them with critically selected a suitable compounds can result in their improved functional properties and making them useful for food packaging.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering". - Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011 strony 207 - 209
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Gottfried K., Staroszczyk H., Kołodziejska I.: Functional properties of edible films for food applications - a review// 14th International Symposium of Students and Young Mechanical Engineers :''Advances in Chemical and Mechanical Engineering". - Vol. 1/2, Gdansk, 5th-7th May 2011/ ed. ed. C. Fijało. - Faculty Mechanical Engineering, Chemical Faculty Gdansk University of Technology. Gdańsk: , 2011, s.207-209
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 102 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Gelatin-chitosan interactions in edible films and coatings doped with plant extracts for biopreservation of fresh tuna fish products: A review
- D. H. U. Eranda,
- M. Chaijan,
- W. Panpipat
- + 3 autorów
2024
Edible films made from blends of gelatin and polysaccharide-based emulsifiers - A comparative study
- K. Łupina,
- D. Kowalczyk,
- E. Zięba
- + 4 autorów
2019