Abstrakt
W rozdziale omówiono szczegółowo występowanie, mechanizm powstawania, działanie oraz ryzyko chorób nowotworowych związane ze związkami rakotwórczymi występującymi w żywności.
Cytowania
-
2
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- Carcinogenic and anticarcinogenic food components. strony 69 - 94
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2006
- Opis bibliograficzny:
- Bartoszek-Pączkowska A.: Genotoxic food components// Carcinogenic and anticarcinogenic food components./ ed. eds: W. Baer-Dubowska, A. Bartoszek, D. Malejka-Giganti. Boca Raton: CRC Taylor & Francis, 2006, s.69-94
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1201/9781420039269.ch4
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 69 razy