Abstrakt
Wykazano, że charakterystyki oscylacyjne oscylatorów z anionowym lub katinowym surfaktantem są różne w obecności substancji smakowych należących do czterech klas smaku. Wydaje się, że w pewnych warunkach badane oscylatory mogą być użyte do rozpoznania poszczególnych substancji smakowych.
Autorzy (5)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2004
- Opis bibliograficzny:
- Szpakowska M., Czaplicka I., Płocharska-Jankowska E., Magnuszewska A., Nagy O.: Inflence of taste substances on oscillation characterstics of oscillators with surfactants.// / : , 2004,
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 94 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.
- M. Szpakowska,
- E. Płocharska-Jankowska,
- O. B.nagy
2005