Lipidy. Rozdział 3 - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Lipidy. Rozdział 3

Abstrakt

Rozdział zawiera definicję i klasyfikację lipidów, charakterystykę kwasów tłuszczowych, acylogliceroli, glicerofosfolipidów, sfingolipidów, alkoholi lipidowych i węglowodorów. Omówione zostały również reakcje kwasów tłuszczowych i acylogliceroli oraz podstawowe problemy analizy lipidów.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Chemia żywności. Praca zbiorowa. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Wydanie piąte zmienione strony 73 - 144
Język:
polski
Rok wydania:
2007
Opis bibliograficzny:
Drozdowski B.: Lipidy. Rozdział 3// Chemia żywności. Praca zbiorowa. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Wydanie piąte zmienione/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo Techniczne, 2007, s.73-144
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 773 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi