Microwave-assisted silication of potato starch - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Microwave-assisted silication of potato starch

Abstrakt

Silication of potato starch was performed by microwave irradiation and convectional heating of starch with sodium metasilicate. The study has shown that microwaves offered more selective silication thanconvectional heating. Depending on the dose of metasilicate products of either monoesterification or crosslinking esterification were formed. Increase in the amount of the silicating agent favoured crosslinking of starch. In the case of microwave irradiation, the C-O-SiO2Na moieties were formed, whereas the convectional heating generated the C-O-Si-O-Si-O-C crosslinks.

Cytowania

  • 1 5

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 6

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 120 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY-NC-ND otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
CARBOHYDRATE POLYMERS nr 77, wydanie 3, strony 506 - 515,
ISSN: 0144-8617
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Staroszczyk H.: Microwave-assisted silication of potato starch// CARBOHYDRATE POLYMERS. -Vol. 77, iss. 3 (2009), s.506-515
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.carbpol.2009.01.025
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 138 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi