Modyfikacja chemiczna epoksydowanego oleju sojowego i właściwości reologiczne produktów - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Modyfikacja chemiczna epoksydowanego oleju sojowego i właściwości reologiczne produktów

Abstrakt

W pracy przedstawiono proces modyfikacji epoksydowanego oleju sojowego (EOS) poprzez hydroksylację wiązań epoksydowych przy użyciu glikolu etylenowego w obecności katalizatora kwasowego. Omówione zostały właściwości fizykochemiczne, relogiczne oraz budowa chemiczna hydroksylowanego oleju sojowego (HOS)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
XX Konferencja Naukowa Modyfikacja Polimerów : stan i perspektywy w roku 2011, Wrocław, 12 - 14 września 2011 strony 67 - 70
Język:
polski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Głowińska E., Datta J., Haponiuk J.: Modyfikacja chemiczna epoksydowanego oleju sojowego i właściwości reologiczne produktów// XX Konferencja Naukowa Modyfikacja Polimerów : stan i perspektywy w roku 2011, Wrocław, 12 - 14 września 2011/ ed. Politechnika Wrocławska Wydział Chemiczny. Wrocław: , 2011, s.67-70
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 158 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi