Abstrakt
Omówione zostały mechanizmy prowadzące do transformacji nowotworowej komórkia także procesy przeciwdziałające temu zjawisku. W tym kontekście pokazanowłaściwości substancji występujących w żywności oraz wskazano na ich zna-czenie w zdrowym odżywianiu człowieka.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- W: Chemical and functional properties of food components strony 313 - 341
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2002
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 102 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Chirurgiczne leczenie chorych na raka pęcherzyka żółciowego: doświadczenia własne na podstawie 16 przypadków
- Z. Stojcev,
- D. Maliszewski,
- M. Pytka
- + 1 autorów
2013