Mutagenic, carcinogenic, and chemopreventive compounds infoods - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Mutagenic, carcinogenic, and chemopreventive compounds infoods

Abstrakt

Omówione zostały mechanizmy prowadzące do transformacji nowotworowej komórkia także procesy przeciwdziałające temu zjawisku. W tym kontekście pokazanowłaściwości substancji występujących w żywności oraz wskazano na ich zna-czenie w zdrowym odżywianiu człowieka.

Autor (1)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział w książce - monografii autorskiej/podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
W: Chemical and functional properties of food components strony 313 - 341
Język:
angielski
Rok wydania:
2002
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 103 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi