Abstrakt
Cocoa polyphenols play an important role in protection against diseases in which oxidative stress is implicated as a causal or contributing factor. The main aim of this study was to elucidate the influence of different cocoa extracts and main cocoa bioactive compound (–)-epicatechin on cell growth and support of antioxidant cellular barrier in colon adenocarcinoma cell line model (HT29). Results show that the tested cocoa bioactivity results from concerted interactions between epicatechin and other components. Hence, cocoa is a very good example which supports the food synergy concept that is attracting growing interest.
Cytowania
-
2
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Opublikowano w:
-
Proceedings
ISSN: - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2019
- Opis bibliograficzny:
- Todorović V., Baranowska M., Sobajić S.: Regulation of Cellular Redox Homeostasis by (–)-Epicatechin and Cocoa Extracts—A Pilot Study// / : , 2019,
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/proceedings2019011006
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 96 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
REGULATION OF CELLULAR REDOX HOMEOSTASIS BY (-)-EPICATECHIN AND COCOA EXTRACTS – PILOT STUDY
- V. Todorović,
- M. Baranowska,
- S. Sobajić
- + 1 autorów