Regulation of Cellular Redox Homeostasis by (–)-Epicatechin and Cocoa Extracts—A Pilot Study - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Regulation of Cellular Redox Homeostasis by (–)-Epicatechin and Cocoa Extracts—A Pilot Study

Abstrakt

Cocoa polyphenols play an important role in protection against diseases in which oxidative stress is implicated as a causal or contributing factor. The main aim of this study was to elucidate the influence of different cocoa extracts and main cocoa bioactive compound (–)-epicatechin on cell growth and support of antioxidant cellular barrier in colon adenocarcinoma cell line model (HT29). Results show that the tested cocoa bioactivity results from concerted interactions between epicatechin and other components. Hence, cocoa is a very good example which supports the food synergy concept that is attracting growing interest.

Cytowania

  • 2

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Autorzy (3)

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Opublikowano w:
Proceedings
ISSN:
Język:
polski
Rok wydania:
2019
Opis bibliograficzny:
Todorović V., Baranowska M., Sobajić S.: Regulation of Cellular Redox Homeostasis by (–)-Epicatechin and Cocoa Extracts—A Pilot Study// / : , 2019,
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/proceedings2019011006
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 96 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi