Abstrakt
Cocoa polyphenols play an important role in protection against diseases in which oxidative stress is implicated as a causal or contributing factor. The main aim of this study was to elucidate the influence of different cocoa extracts and main cocoa bioactive compound (–)-epicatechin on cell growth and support of antioxidant cellular barrier in colon adenocarcinoma cell line model (HT29). Results show that the tested cocoa bioactivity results from concerted interactions between epicatechin and other components. Hence, cocoa is a very good example which supports the food synergy concept that is attracting growing interest.
Cytowania
-
2
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
- Opublikowano w:
-
Proceedings
nr 11,
strony 1 - 5,
ISSN: - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2019
- Opis bibliograficzny:
- Todorović V., Baranowska M., Sobajić S., Bartoszek-Pączkowska A.. REGULATION OF CELLULAR REDOX HOMEOSTASIS BY (-)-EPICATECHIN AND COCOA EXTRACTS – PILOT STUDY. Proceedings, 2019, Vol. 11, iss. 1, s.1-5
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.3390/proceedings2019011006
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 183 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Regulation of Cellular Redox Homeostasis by (–)-Epicatechin and Cocoa Extracts—A Pilot Study
- V. Todorović,
- M. Baranowska,
- S. Sobajić