Rheological properties of emulsion stabilized by acylglycerol emulsifiersmodified with sodium carboxylates.
Abstrakt
Otrzymano modelowe emulsje stabilizowane emulgatorami acyloglicerolowymi modyfikowanymi karboksylanami sodu. Sporządzono wykresy fazowe i wyznaczono właściwości reologiczne układów. Podano równania zależności lepkości emulsji od udziału fazy zdyspergowanej.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Opublikowano w:
-
COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
nr 219,
strony 87 - 95,
ISSN: 0927-7757 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2003
- Opis bibliograficzny:
- Szeląg H., Pauzder B.: Rheological properties of emulsion stabilized by acylglycerol emulsifiersmodified with sodium carboxylates. // COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS. -Vol. 219., (2003), s.87-95
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 103 razy