Abstrakt
Prowadzono badania nad odzyskiwaniem białek z serwatki metodą separacji pianowej. Zbadano wpływ parametrów procesowych na przebieg i wynik końcowy flotacji. Stwierdzono znaczący wpływ prędkości przepływu powietrza oraz pH roztworu na wartości współczynnika wzbogacenia oraz stopnia wyflotowania.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
nr 47(39),
strony 34 - 35,
ISSN: 0368-0827 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2008
- Opis bibliograficzny:
- Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Stępniak K.: Skuteczność wydzielania białek z serwatki metodą separacji pianowej// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -Vol. 47(39)., nr. nr 6 (2008), s.34-35
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 115 razy