Abstrakt
Przedstawiono wybrane aspekty oceny jakości produk tów żywnościo- wych: pojęcie jakości, wybrane metody oceny jakości ze szczególnym uwzględ- nieniem sztucznych potencjometrycznych sensorów sma ku składających się z szeregu elektrod typu ISE (Ion Selective Electrodes ) oraz ASSE (All Solid State Electrodes). Omówiono działanie sztucznych sensorów smaku. Przedstawiono 10 potencjometryczny sensor wprowadzony do obrotu hand lowego. Przedysku- towano wady potencjometrycznych sensorów smaku.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Zarządzanie i Finanse
strony 1 - 10,
ISSN: 2084-5189 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2012
- Opis bibliograficzny:
- Szpakowska M., Tymoszuk E.: Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych// Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. -., nr. 3/3 (2012), s.1-10
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 157 razy