Abstract
Przedstawiono wybrane aspekty oceny jakości produk tów żywnościo- wych: pojęcie jakości, wybrane metody oceny jakości ze szczególnym uwzględ- nieniem sztucznych potencjometrycznych sensorów sma ku składających się z szeregu elektrod typu ISE (Ion Selective Electrodes ) oraz ASSE (All Solid State Electrodes). Omówiono działanie sztucznych sensorów smaku. Przedstawiono 10 potencjometryczny sensor wprowadzony do obrotu hand lowego. Przedysku- towano wady potencjometrycznych sensorów smaku.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Zarządzanie i Finanse
pages 1 - 10,
ISSN: 2084-5189 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2012
- Bibliographic description:
- Szpakowska M., Tymoszuk E.: Wybrane aspekty oceny jakości produktów żywnościowych// Zarządzanie i Finanse = Journal of Management and Finance. -., nr. 3/3 (2012), s.1-10
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 161 times