mgr inż. Agata Bakuła
Employment
- Specialist at Sekcja Finansowo-księgowa ETI
Keywords Help
Contact
- agabakul@pg.edu.pl
Specialist
- Workplace
-
Budynek A Elektroniki
room EA 121 open in new tab - Phone
- (58) 347 27 95
- abak@eti.pg.edu.pl
Publication showcase
-
Analiza tłuszczów obecnych w surowcach stosowanych do produkcji czekolady
W pracy zbadano 28 próbek miazgi kakaowej, 12 próbek tłuszczu kakaowego i 6 próbek mleka w proszku w celu stwierdzenia, czy znajdujš się w nich obce tłuszcze. W przypadku miazgi kakaowej i tłuszczu kakaowego zastosowano metodę HPLC do analizy TAG. W przypadku tłuszczu wyekstrahowanego z mleka w proszku zastosowano metodę GLC do analizy składu kwasów tłuszczowych. W próbkach miazgi kakaowej i mleka w proszku nie stwierdzono obecności...
seen 557 times