mgr inż. Agata Bakuła
Zatrudnienie
- Specjalista w Sekcja Finansowo-księgowa ETI
Słowa kluczowe Pomoc
Kontakt
- agabakul@pg.edu.pl
Specjalista
- Miejsce pracy
- Gmach Elektroniki Telekomunikacji i Informatyki pokój 121
- Telefon
- (58) 347 27 95
Wybrane publikacje
-
Analiza tłuszczów obecnych w surowcach stosowanych do produkcji czekolady
W pracy zbadano 28 próbek miazgi kakaowej, 12 próbek tłuszczu kakaowego i 6 próbek mleka w proszku w celu stwierdzenia, czy znajdujš się w nich obce tłuszcze. W przypadku miazgi kakaowej i tłuszczu kakaowego zastosowano metodę HPLC do analizy TAG. W przypadku tłuszczu wyekstrahowanego z mleka w proszku zastosowano metodę GLC do analizy składu kwasów tłuszczowych. W próbkach miazgi kakaowej i mleka w proszku nie stwierdzono obecności...
wyświetlono 241 razy